Bogense Amatør Teater – Bogense Revyen 2019 – På Skovtur.

Premiere fredag den 27. September 2019.
Heidi Kristensen, Jan Larsen, Rikke Bach Eriksen, Rene Maaløe, Annalaura Holy og Klaus Svanborg Pedersen.
Instruktør og kapelmester: Lasse Holy
⭐️⭐️⭐️⭐️

af: Sune Krintel

I går var Anja og jeg i Fredskoven i Bogense. Det første der slår en, er de skønne omgivelser. Midt i skoven ligger det fineste spillested, som passer rigtig godt til den lille, men ambitiøse Bogense Revy. Det er ikke en kro, ikke et forsamlingshus, og heller ikke en rigtig teaterscene. Det er noget midt imellem, og det fungerer rigtig fint. Der er gode forhold, og lyd og lys satte en passende ramme om det hele.
Lad det være sagt med det samme. Det er rigtig god underholdning, leveret af det måske nok stærkeste amatørhold man kan finde på Fyn. Man kan ikke have set meget lokalrevy, hvis man ikke kender Rene, Jan, Rikke, Heidi og Klaus. Klaus er ligeledes er revyens direktør og altmuligmand. Annalaura Holy er revyens friske pust fra Jylland, men ellers gamle fynske kendinge. Og de leverer varen, med den nok bedste Bogense revy til dato, af dem vi har set i hvert fald.
Der er mange grin, og alle, på nær Rene, er super stærke på sang. Rene synger ikke, men er til gengæld sjov – rigtig sjov. Som gammel revyræv, kan man sige, at Renes figurer er lidt de samme fra revy til revy, men til gengæld holder de 100%, og publikum elsker ham.
Revyens to stærkeste kort, er Heidi og Jan, der aldrig skuffer, og leverer alle numre og roller med lige stor overbevisning. Rikke og Annalaura er stærkest på sangnumrene, og Rikke leverer revyens seriøse indslag om eliten og folket. Men ellers handler den mere seriøse side af revyen mest om Bogense, altså lokalstof. Lokalt stof skal der være i Bogense, og som udefra kommende er det ikke værre, end at det kan man sagtens følge med i alligevel.
Revy orkestret (3 mand) lyder godt, og der er en fin lyd under hele forestillingen. Lyset og scenografien er ikke for meget, og ikke for lidt. Der er det der skal være, i en fin balance med stedet og revyen. Teksterne er gode, og selv om man som revynørd nok har set nogle af numrene og ideerne før, så fungerer det fint, både med sammensætningen af numre, og hvem der laver hvad.
På negativsiden, er der ikke så meget at berette. Man kan dog få en fornemmelse af, at revyen ikke er ”over-prøvet”, og at det super stærke hold kunne have lavet en endnu bedre revy, med et længere prøve forløb. Det er fuldt forståeligt, at man med kun 4 forestillinger også har et kort prøveforløb, man kan bare ikke lade være med at tænke, at den kunne få endnu en tand op, med mere tid til rådighed.

Alt i alt vil jeg give revyen 4 stjerner. Det er som sagt rigtig god underholdning, og absolut et besøg værd. Hvor er det ærgerligt at revyen kun spiller 4 gange, så man skal skynde sig.

Kilde: Krintels-Teater-og-Revy-anmeldelser

Ny revy: De er faktisk sjove ude i Boxen

Publiceret  | Opdateret 

Man gaar først saa grueligt meget ondt igjennem, og så bliver man berømt, skrev HC Andersen, og det kunne såmænd godt have været pointen i den nordfynske box, der er opkaldt efter ham, da Bogense Amatør Teater torsdag aften havde premiere på en helt ny Bogense Revy.

Først skulle publikum trækkes gennem mere end en fjerdedel af aftenens 26 numre før det blev rigtigt godt.
Måske fordi skuespillerne lige skulle spilles premierevarme, men utvivlsomt også fordi de første tekster ikke rigtigt er til mere end et fnis og et par krumme tær.

Men så skal der byttes en lampe i Ikea, og derfra kigger de seks skuespillere på scenen sig ikke tilbage, men leverer en så lang stime af flotte præstationer og lattervækkende pointer, at publikum nok kun husker alt det gode, mnår de skal ud og finde bilen på parkeringspladsen efter et par timer. ‘

Humoristisk talent

Revyholdet byder på gode sangere, glimt i øjet, komik, talent og charme, der også når helt ud over scenekanten i den store sal ved golfbanen.
Og selvom det ved premieren ikke blev hole-in-one, så er denne nye revy helt klart “under par” og godkendt med både sprognævnets direktør og borgmester Morten Andersen på scenen.

Efter en aften i det selskab, kan det godt være svært at fremhæve nogle præstationer frem for andre, men især Rene Måløe scorer flere gange højt på grinekontoen, mens pigerne – Rikke Bech Eriksen, Stina Tølbøll Becker og Annalaura Holy brillerer på sangsiden.

Der spilles både fredag og lørdag klokken 20, så se bare at komme en tur i boxen.

Holdet er Rene Måløe, Henrik Madsen, Klaus Svanborg Pedersen, Rikke Bech Eriksen, Stina Tølbøll Becker og Annalaura Holy

Læs hele artiklen her:

Gode grin former Bogense Revyen

Bogense Amatør Teater står snart klar med deres anden version af Bogense Revyen, og grinene i øverummet tager de med på scenen

Tekst og billeder: Mikkel Hamann-Jensen

Bogense: Kvinde- og mandesangsryster runger skiftevis op under loftet i den cementgrå halbygning.
     Ved den stadig meget tomme scene står seks personer og øver, mens keyboardet foran dem tryller, og de skiftevis peger finger ad hinanden. Indimellem afbrydes stemmerne af instruktørens ændringer eller kække bemærkninger, som igen får det store rum til at runge – af latter.
     Bogense Amatør Teater har øvet i lang tid på den foranstående Bogense Revy, men lørdag rykkede de for første gang ud i HCA Boxen med den nye forestilling, som kommer til at foregå i netop HCA Boxen den 25., 26. og 27. oktober.
     Og her er latteren blandt revyfolket mindst lige så vigtig som de grin, de håber på, publikum vil smide af sig om nogle uger.
     -Revyen tager med sort humor og tykt fis på en masse emner, og så ender det bare ud i grineflip af og til, fortæller Klaus Svanborg Petersen, som startede revyforeningen op i 2017.

 Flere lokale sketches

De seks skuespillere bygger på den måde med instruktør og kapelmester Lasse Holys hjælp hele tiden lidt til på stykket.
     -Når man efterhånden begynder at kunne manuskriptet, så går der leg i den. Og nogle af tingene tager vi med, siger Klaus Svanborg Petersen.
     Men hvilke ting, vil skuespilleren ikke afsløre.
    -Vi er jo en god, traditionel lagkagerevy. Vi bevæger os ud i landet og ud i verden, men jeg kan godt love lidt mere lokalt sjov i denne omgang, lyder det fra ham.

 Billede 1:

Der bliver sunget og grinet, når øvelserne står på hos Bogense Amatør Teater i HCA Boxen

 

Billede 2:

Lasse Holy sørger som instruktør og kapelmester for, at revyskuespillerne er tip-top-klar til forestillingerne senere i oktober.

 

Billede 3:

…og nu har de indtaget scenen, som den 25. oktober danner rammen for Bogense Revyen “Halløj i Boxen”

Den grønne elevator 

Halløj i Boxen, revyen 2018

I disse dage øves der nye sketches, monologer og viser til revyen Halløj i Boxen.

Ligesom sidste år kan vort publikum forvente en lagkagerevy med tempo og musikalitet, og hvis det gode humør smitter, som vi oplever til vore øveaftener, så forvent mange gode grin.

De seks skuespillere og instruktøren er i fuld gang med at sammensætte revyen til en helstøbt oplevelse, som både inkluderer lokale numre som gode, solide revynumre.

Der er premiere den 25.10.2018; bestil allerede nu billetter og maden til revyen.

Vi glæder os til at underholde jer!

Vi vil gerne ha’ noget at grine af

Bogense Revyen 2018

****

Og lad det bare være sagt med det samme, at det er tilfældet i H.C. Andersen Boxen i Bogense. Ved forpremieren i aften viste ensemblet med overbevisning, at der er noget at grine af. Fra starten spiller de seks skuespillere med en entusiasme og vilje, som viser vejen for de næste knap 2 timers underholdning. Alle giver deres gode bud på rollerne, og revyen lever til fulde op til den gode gamle tese om at de forskellige numre skal leveres som en solid og absolut spiselig lagkage, lag på lag. Lagkagerevyen har sit udgangspunkt i gode sketches, solide sangpræstationer og vanvittige monologer.

Aftenens helt store oplevelse er Juletræet, hvor René Maaløe på bedste fadervis forsøger at gøre juleaften noget så hyggelig for resten af familien, men det hele ender op i kaos, da han skal have juletræet på plads.

Og Rene Maaløe kan mere end det. Hans fuldstændigt formidable måde at fortolke en parodi på, leder tankerne hen på Andreas Bo, da han var bedst. Med en klinisk præcision, som kun en kirurg kan foretage, viser han, at han mestrer alt fra Christian Arhoff over Richard Møller Nielsen til Ole Thestrup. Og så er der lige et par statsministre oveni, og det er hylende morsomt.

Henrik Madsen og René Maaløe giver den fuld gas i Muhammeddanskere, hvor to imamer forsøger at lade sig integrere i det danske samfund med de udfordringer, som det nu medfører eller i Studievejledning, hvor afspejlingen går helt over gevind. Jo, d’herrer kan sagtens.

Apropos sangpræstationer er Bogense Revyen klart stærk på kvindesiden, hvor Rikke Bach Eriksen, Annalaura Holy og Stina Tølbøll Bekker har stemmer, som sætter selv de professionelle på plads. Specielt nummeret Hvem er Bedst beviser, at de damer synger med en velklingende trestemmig tune, så de små hår rejser sig på armene. Men de kan ikke blot synge.

Annalaura Holy og Rikke Bach Eriksen giver den fuld gas i At Rejse, hvor Klaus Svanborg får ørene i den velsmurte billigrejse-maskine hos Bryan Air. Eller i den vanvittige Forældresamtale, hvor Annalaura Holy på meget pædagogisk vis prøver at vejlede en noget ophidset curlingmor i Rikke Bach Eriksens skikkelse.

Stina Tølbøll Bekker hviler heller ikke på laurbærrene, og hun viser med al klar tydelighed, at hun kan meget mere end blot at synge. Hun kommer på glatis som den noget forvirrede translatør, der får til opgave at oversætte Klaus Svanborgs version af en norsk foredragsholder i nummeret Kom Til Norge, eller som den ydmyge kunde som indfinder sig hos bedemanden, der nærmest som en anden telefonsælger forsøger at sælge en begravelse. Eller uden at sige noget som helst i Hvad Har Du Gang I, hvor hun viser sit værd i mimikkens verden. Hun kan synge og hun kan spille

Også den lokale side er med, som i da borgmesteren forsøger at sælge Bogense bedst muligt til Dansk Sprognævn, hvilket dog udvikler sig noget uventet, eller hvor borgmesteren og den daværende afdelingschef Henrik Christensen udtænker store planer, fordi de kender en..

Alt i alt er der noget for enhver smag, og man behøver absolut ikke at være lokal for at gå ind og se revyen og få et solidt grin. Jeg kunne gerne skrive om flere numre, men det ville være at tage brødet ud af munden på publikum, så derfor skal jeg på det kraftigste opfordre til, at man tager til H.C. Andersen-Boxen i Bogense for at se 6 gode præstationer på scenen, som krydres med et fint akkompagnement fra instruktøren Lasse Holys trio.

Bogense Revyen 2018 spiller i Boxen 25-27/10, kl. 20.00.

Medvirkende: Rikke Bach Eriksen, Stina Tølbøll Bekker, Annalaura Holy, Klaus Svanborg, Henrik Madsen og René Maaløe.

Musik: Lasse Holy, Rene Jensen og Søren Heyk

Instruktør: Lasse Holy.

(anmeldelse af Jan Kenneth Larsen)

Det skrev pressen om Bogense revy 2017:

Revy i Bogense: Lokale kendisser får en tur


Rene Maaløe, Rikke Bach Eriksen, Lasse Holy, Annalaura Holy, Henrik Madsen, Stephanie Qvick, Heidi Kristensen og Klaus Svanborg Pedersen fra Bogense Amatør Teater er klar til at give nordfynboerne en morsom aften i HCA Boxen. Foto: Magnus Harkjær

Bogense Revy 2017:

Sjov i Boxen (anmeldelse af Jan Kenneth Larsen)

****  (4 ud af 6 stjerner)

Årets revy i Bogense er faktisk en god en af slagsen. I den store gamle lade hos HCA-Golf i Bogense er de hyggelige omgivelser med til at give en godt førstehåndsindtryk lige så snart, man kommer ind ad døren. Den store scene er med til at sige goddag på den gode måde, når publikum træder ind i salen, hvor revyen spilles.

Instruktøren Lasse Holy og hans kumpaner har i år stablet en revy på benene, som han selv kalder god, gammeldags, dansk lagkagerevy, og det må man sige, at der absolut er tale om. Vi kommer langt omkring i de knap to timer, som revyen varer, men tiden går stærkt, når man er i skuespillernes selskab, og den spillelyst, som lægges for dagen gør også sit til, at det føles hurtigt.

Med en minimalistisk regi, som i øvrigt klæder revyen, føres vi ind i det nordfynske revyunivers, hvor en tempofyldt forestilling lader publikummet sidde og blive ført med venlig hånd fra det ene nummer til det andet.

Lige fra den lokalpolitiske ”Befolkningstilvækst”, hvor borgmester Morten Andersen og hans viceborgmester Franz jul Rohde vil gøre alt, hvad der står i deres magt til at befolkningstallet i Nordfyns kommune stiger, og ”Lystens By”, hvor de tre ældre kvinder, som trænger til at gå på retræte, har fundet deres eget lille paradis i Bogense med alt hvad dertil hører af lystens synder, kommer vi over nogle gode musikalske numre, hvor bl.a. Skat får ørerne i maskinen på grund af de manglende millioner i kassen, og her er en af de stærkere sider i revyen.

Sangmæssigt har revyen nogle gode stemmer i den kvindelige trio bestående af Rikke Bach Eriksen, Heidi Kristensen og Annalaura Holy, som især i nummeret ”Pengene Flyver” på smuk vis med Cæsars klassiker ”Fuglene flyver” leder os in i en verden, hvor de tre kvinders stemmer får os hen til blot at lukke øjnene og nyde den flotte sang.

Nummeret ”Det er Dansk” tager os med tilbage til den danske guldalderperiode, hvor Dansktoppen havde sin storhedstid. I et velorganiseret potpourri fortæller de medvirkende en god historie med klassikere som Den Gule Flyver, Vi skal gå hånd i hånd og Slabadubadelle, som i hvert fald os på omkring det halve århundrede er vokset op med og lader os rive med i en dejlig afrunding på første halvleg.

Men d’herrer holder sig heller ikke tilbage. I flere af numrene viser de, at de faktisk har et veludviklet komisk talent, som holder hele vejen.

I det vanvittige forvekslingsnummer ”Halt” spiller Rene Maaløe og Klaus Svanborg i den grad i et tempo og med en repliklevering, som kan give enhver udenforstående åndenød, og tankerne ledes klart tilbage til tiden, hvor Keld Pedersen og Dirch Passer var på sit højeste. Med stor præcision og en overraskende afslutning sidder man og føler sig rigtig godt underholdt.

I det hele taget er Rene Maaløe en oplevelse værd, da hans gummiansigt og ditto krop bliver bragt ud i nogle positioner, hvor andre dødelige måtte give op på et noget tidligere stadie.

Et andet nummer, som helt klart også er et af aftenens bedste, ser man den tredje herre, Henrik Madsen, vise sit store revytalent. I nummeret ”Pædagogens Julesang” ser vi ham som den noget excentriske skolebestyrer, der mener, at den gode vikar Susanne, spillet af Annalaura Holy, kører løbet, men alligevel ikke er helt tilfreds med Susannes lyriske evner, da julesangen skal afsynges på efterskolen. Rollen spillet med præcision og karakter – og morsom.

Heidi Kristensen er tilbage på revyscenen igen, og hvor har hun været savnet. Hendes version af en mand, der trænger til en besøgsven, den bekymrede kvinde, som tænker meget over, hvad der skal ske, når hun ikke er mere og som en psykolog, der har en supervision med en patient med en noget akavet og indviklet familiesammensætning, får publikum til at føle med hendes mimik og forvirring på et højere plan, hvor man må tage sig selv i at køre rundt på stolen blot ved at se på hende.

Generelt set har Bogense Amatør Revy ramt et godt touch, hvor der er noget for enhver smag og af enhver genre. Shorties, sange og sketches flyder godt sammen på en måde, der gør revyen let fordøjelig og til en god anretning til at nyde en aften i selskab med disse 6 skuespillere med kapelmester Lasse Holy og hans kompagnon Rene Jensen på bas og guitar i baggrunden.

Det første udspil fra Bogense Amatør Teater “Vi ses i Boxen” tager fat på lokale, nationale og internationale emner – og lover mulighed for et godt grin.

Bogense: Det skal være sjovt, og der skal være plads til et stort grin. Publikum skal underholdes.

Det er formålet med revyen, “Vi ses i Boxen”, der spiller i HCA Boxen torsdag, fredag og lørdag i denne uge.

Bag revyen står det stadig forholdsvis nydannede foretagende Bogense Amatør Teater, der har sat sig for at give en kulturel indsprøjtning til Bogense.

Vi ses i Boxen
Der er premiere på revyen i HCA Boxen torsdag den 26. oktober klokken 20.Derefter spilles fredag og lørdag klokken 20 og lørdag klokken 15.

For spisene åbnes dørene klokken 18.

De medvirkende på scenen er Klaus Svanborg Pedersen, René Maaløe, Heidi Kristensen, Rikke Bach Eriksen, Annalaura Holy og Henrik Madsen.

Koreograf er Stephanie Qvick.

Kapelmester og instruktør Lasse Holy.
Første injektion kommer i form af revyen, der i øvrigt ikke har noget med folkene bag Bogense Revyen at gøre. Den revy ligger for øjeblikket i dvale på grund af mandskabsmangel.

Bogense Amatør Teater er skabt af Klaus Svanborg Pedersen, der bor i Veflinge og har spillet med i revyer og musicals både på Fyn og i Jylland.

I forbindelse med en revy i Vejle mødte han kapelmester Lasse Holy, der nu har sagt ja til både at være kapelmester og instruktør af “Vi ses i Boxen”.

Og det er ham, der lover bred underholdning, når det går løs på torsdag.

Lagkagerevy

Uden at røbe for meget om indholdet varsler Lasse Holy, at der bliver noget lokalt, noget nationalt og lidt internationalt.

– Der er nogle lokale, der får en tur – på en sød måde, men man behøver ikke at være fra Bogense for at se revyen, forsikrer instruktøren, der med revyen i Bogense er i gang med sin sjette opgave på det danske revy-landkort i år, og så mangler han stadig en revy i Juelsminde.

“Vi ses i Boxen” er en lagkagerevy, hvor numrene kommer i spredt orden, uden at der er en rød tråd. Teksterne er leveret af både lokale og professionelle tekstforfattere.

Der er premiere på “Vi ses i Boxen” torsdag den 26. oktober klokken 20, og for de, der skal spise først, åbnes dørene klokken 18. Der er plads til 168 til hver af de fire forestillinger.

Selv om der endnu ikke har været premiere på det første udspil fra Bogense Amatør Teater, er der allerede tanker om, hvad BAT’erne næste gang vil byde på.

– Vi har talt om at spille en farce i foråret eller forsommeren, og det bliver nok i Kulturhuset Støberiet (på Vestre Havnevej i Bogense, red.), fortæller Klaus Svanborg Pedersen.